niedziela, 8 stycznia 2017

Kotlety sojowe z nori




Kotlety sojowe gotujemy z przyprawami (lubczyk, gałka, liść laurowy, ziele angielskie, cząber etc - inne ulubione), opaloną cebulą, rozgniecionym czosnkiem,dobrą solą (np himalajska różowa lub czarna), pieprzem, sosem sojowym oraz octem jabłkowym ( 2-3 łyżki).  Wywar po wykorzystaniu do kotletów spokojnie możemy potem zagęścić pomidorami lub koncentratem i dodać np pekinkę, będzie pyszny sos :)

Kotlety zostawiamy w zalewie. Jak wszystko lekko przestygnie owijamy każdy w pasek glonów nori, obtaczamy lekko w mące i chwilę obsmażamy na patelni.

Można podać z kulkami z ryżu (ryż przygotowany jak do sushi) i sosem (bulion, koncentrat pomidorowy i zasmażana kapusta)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz